TERAPEUTA

Al Centre Russinyol d'Acupuntura i Teràpies Naturals a Manlleu, el podem ajudar a estimular la pròpia capacitat autocurativa, mitjançant diferents tipus de teràpies i tractaments holístics, idoni per a qualsevol persona amb algún tipus de dolència física, problema emocional i/o energètic.

El responsable del Centre Russinyol, Jordi Vilar Estois, és graduat en Acupuntura i Naturopatia per el Centre de Estudis de Naturopatia , Acupuntura i Teràpies Manuals (CENAC) de Barcelona, amb diferents màsters en acupuntura i cursos de postgrau especialitzats.

Com a Tècnic Acupunturista i amant de la seva professió, Jordi Vilar està sempre en constant formació, assistint a masterclass a centres especialitzats, investigant i aprofundint en temes específics i plantejant-se nous reptes i solucions per a les diverses patologies que se li presenten al centre.

perfil Jordi Vilar Estois acupuntor

Després de graduar-me en Acupuntura i Naturopatia, he seguit ampliant i desenvolupant els meus coneixements i aptituds  a través de diferents programes de Postgrau i Màsters com:

  • Mètode d’equilibri del Dr. Tan.
  • Acupuntura del Mestre TUNG.
  • Màster en Acupuntura professional (SAC)
  • M-TEST (test de meridians)
  • Acupuntura SEIDO.
  • Moxibustió Japonesa.
  • Acupuntura del Tran Viet Dzung
  • Acupuntura Japonesa de Kiiko Matsumoto.

Centre Russinyol d'Acupuntura i Teràpies Naturals

CONSULTORI

En un entorn acollidor i modern, pensat perquè t'hi sentis còmode i relaxat, al centre s’hi practiquen diferents teràpies naturals: Acupuntura, Moxa Japonesa, Ventoses, Auriculoteràpia, Naturopatia, etc.

Jordi Vilar ha realitzat estudis de postgrau especialitzats en el tractament del dolor i l'acupuntura li permet proporcionar un alleujament ràpid a dolors i molèsties.

L'acupuntura és un mètode ràpid i efectiu per tractar el dolor en vàries de les seves manifestacions. Atenem amb regularitat a pacients amb hèrnia discal, cervicàlgies, espatlla congelada, lumbàlgies, colze de tennista, síndrome del túnel carpià o problemes en els genolls.

LES SESSIONS

La primera consulta té una durada aproximada de 1:30 a 2h, ja que cal realitzar, en primer lloc, una exhaustiva història clínica per diagnosticar i enfocar el tractament a seguir i a continuació, es procedirà a la primera sessió d'acupuntura. És molt important aportar els informes mèdics que tinguem i el tractament farmacològic que es segueixi en aquest moment. Les següents consultes duraran aproximadament de 45 a 60 minuts.

Per fer una sessió d'acupuntura s'ha de venir vestit amb roba còmoda. El procediment es realitzarà generalment tombat i durant el mateix haurà de moure's el menys possible. Es desinfecta la zona on es van a inserir les agulles i després de la seva inserció, es poden realitzar diferents tècniques de manipulació, electroestimulació o escalfament de l'agulla.
Les agulles poden mantenir-se posades un temps determinat, entre 20 i 30 minuts depenent de les tècniques empleades o retirar-se immediatament; durant aquest temps es poden realitzar manipulacions sobre elles i el pacient ha de romandre tranquil, relaxat, sense moure's i no ha de sentir dolor.

En la auriculoteràpia es poden aplicar llavors vegetals, xinxetes o boletes, que hauran de mantenir-se al pavelló auricular durant diversos dies. Li explicarem i li donarem per escrit les instruccions necessàries.

Durant les setmanes que duri el tractament amb acupuntura no ha d'abandonar ni modificar la seva medicació habitual, tret que així l'hi indiqui el seu metge. Al llarg del procés li anirem donant tota la informació que considerem oportuna i en qualsevol moment, podrà preguntar-nos dubtes que li sorgeixin. Estarem encantats d'atendre'l.

En general i per processos crònics es requereixen com a mínim 5 sessions consecutives cada 3 dies, perquè els efectes es manifestin. Això és a causa de l'efecte acumulatiu del tractament de cada sessió, dependent de l'alliberament de mediadors químics a nivell del sistema nerviós central. Sovint els pacients perceben signes de millora ja en les 2–3 primeres sessions i fins i tot alguns, des de la primera. Altres triguen més a respondre. Un cicle complet de tractament consta habitualment de 10 a 15 sessions.

Se sol començar amb 2 sessions setmanals; a partir de la 5 o 6 sessisons, si els resultats són satisfactoris, és redueixen a 1 per setmana i quan hi ha una millora evident espaiar-les cada 15 dies o més. Naturalment els terminis depenen de la resposta de cada pacient i de les seves característiques individuals.


SALA DE IOGA

L'espai ioga del nostre centre és una zona diàfana, àmplia i relaxant, pensada per a desenvolupar una activitat amb la màxima comoditat i benestar. Tot el material està curosament seleccionat, estores, coixins i diversos complements, per una experiència plaent i pràctica.

Condueixen les sessions professors especialitzats, que adapten les sessió en funció de les necessitats concretes de cada persona, respectant sempre el nivell físic de cada ú en quant a fortalesa, edat, flexibilitat, pès o possibles patologies. Per aquesta raó parlem de Ioga Terapèutic, doncs ajuda a tractar i millorar les parts més necessitades d'atenció al nostre cos.

Centre Russinyol us convida a una primera classe gratuita de prova perquè pogueu gaudir d'aquest espai privilegiat a Manlleu i valorar un possible seguiment periòdic de les classes o bé puntual quan el vostre cos o la vostra ment us ho demani.

Centre Russinyol d'Acupuntura i Teràpies Naturals

SITUACIÓ DEL CENTRE A MANLLEU