ACUPUNTURA

Originària de la Xina, l'acupuntura es practica desde fa més de 3.000 anys per a tractar diferents tipus de patologies, tant físiques com emocionals.

La funció de la MTC Medicina tradicional Xinesa, és esbrinar la causa dels desequilibris que es donen en la persona i establir un tractament personalitzat mitjançant l’ús de diferents mètodes. L'acupuntura esdevé un mètode excel·lent per equilibrar el nostre cos i circulació energètica.

Ala primera visita, el diagnòstic es realitza a partir de l'interrogatori detallat del pacient, l'examen de la seva llengua, i la palpació dels seus polsos. A continuació, es procedeix a la puntura d'agulles fines, indolora en la majoria dels casos, les quals es deixen implantades i el pacient en repòs en un ambient tranquil durant 20 o 30 minuts; després d'això són retirades i rebutjades.

L’acupuntura i la moxibustió prevenen i tracten malalties mitjançant la punció d’agulles d’un sol ús, molt fines i esterilitzades e indolores, o amb calor generat per moxa en alguns punts del cos humà, situats en els meridians energètics, amb la finalitat de refer l’equilibri i així tractar diferents malalties del sistema emocional, múscul-esquelètic, neurològic, respiratori, ull-oïda-coll, digestiu, ginecològic i d’altres.

Ventoses

La succió produïda per la ventosa provoca un augment de la irrigació sanguínia a la zona, estimulant la circulació sanguínia i limfàtica, així com el metabolisme cel·lular, aportant nutrients i oxigen, activant el sistema immunitari i desencadenant un procés depuratiu que facilita l'eliminació de toxines.

Moxibustió

La moxibustió consisteix a aplicar calor estimulant a certs punts del cos, solen coincidir amb punts de acupuntura, per tal d'aconseguir l'equilibri de les funcions fisiològiques. La paraula moxibustió fa referència al terme cauteritzar: cremar sobre una superfície amb un material escalfat prèviament. La calor es produeix utilitzant les propietats terapèutiques de l'arrel de la planta Artemisa, que es premsa en forma de pur o es mol fins a convertir-la en pols per a cremar, la moxa.
auriculoteràpia

Auriculoteràpia

Originaria de la Xina, es basa en els mateixos principis que l'acupuntura, però es centre en la cartografia específica de la orella.

Serveix per a tractar una ampli varietat de problemes, principalment emocionals, vinculats a l'estrés o a diverses adiccions. Pot ser molt efectiva per alguns tipus de dolors.

Concretament, aquesta teràpia ha demostrat ser útil en el tractament de l'excés de pes, l'eliminació de toxines,alguns tipus de migranyes, ciàtica, vertígens, depressió o insomni.


IOGA

Conjunt d'exercicis sincronitzats que busca l'equilibri de la ment, cos i esperit de les persones, a través d'una adequada respiració, exercicis posturals i meditació.

El ioga és una activitat procedent de a la cultura oriental, de l'hinduisme i el budisme, però ja fa temps que es practica en la nostra cultural i cada vegada són més les persones interessades i practicants que han trobat en aquesta pràctica una forma amena, relaxant i a voltes divertida de produir un notable benefici per a cos i ment. Els beneficis del ioga són molt amplis i arriben al diferents nivells en la vida d'una persona, aportant beneficis emocionals, mentals i físics.

Les diferent postures que es practiquen en una classe de ioga no només serveixen per augmentar la nostra flexibilitat o benestar físic sinó que també ens permeten aconseguir una gran harmonia vital, destacant especialment la respiració conscient, la oxigenació de totes les parts del nostre cos i un bon equilibri mental i emocional. Tot això es tradueix en un estat vital molt més coherent, ple, centrat i en definitiva, gaudir d'un camí alegre i feliç dins la nostra rutina personal.

Dins el pla espiritual cal ser conscients que la pau es troba dins d'un mateix i el ioga pot ajudar-nos en aquest camí de trobar la pau interior, gaudint de la increïble sensació de tenir la ment en calma, en total la pau interior., el què ens permetrà en molts casos arribar a la solució més òptima dels nostres problemes alleujant en gran manera les nostres tensions i estres.


Consells Dietètics

Ens serveixen per a una adequada ingesta d’aliments i begudes, proporcionar una correcte nutrició i energia al nostre cos i amb la finalitat última de conservar els òrgans, els teixits i les cèl·lules del cos en un òptim estat; també per ajudar al creixement i desenvolupament normals.

Ens ajudaran a baixar o pujar de pes i a millorar o curar diferents tipus de patologies associades a l'alimentació.

consells dietètics centre russinyol
naturopatia centre russinyol

Naturopatia

Estimula la capacitat autocurativa de la persona i estudia l’aplicació d’agents naturals: plantes medicinals, aliments, els 4 elements vitals: aigua, sol, aire i terra, oligoelements, nutrició ortomol-lecular, etc. amb l’objectiu de mantenir i recuperar la salut i el benestar.

Indicacions terapèutiques: debilitat general, afeccions articulars i malalties musculars, trastorns del sistema nerviós, circulatori, metabòlic o problemes psicològics.